Elkészítés: A combokat előző este átöblítjük, ha találunk rajta toll, tok maradványokat, eltávolítjuk, majd szárazra törölgetjük. A fokhagymát lereszeljük, összenyomjuk és bekenjük vele a combokat, megsózzuk és frissen őrölt borssal meghintjük. Egy nagyobb, jól zárható dobozba tesszük őket, közéjük tesszük a leöblített rozmaringágakat.
Másnap a libahájat kiolvasztjuk, kisütjük, beletesszük egy tepsibe vagy tűzálló tálba, belehelyezzük a combokat úgy, hogy teljesen ellepje őket a zsír. Majd 140 fokra előmelegített sütőben 2,5-3 órán keresztül pároljuk, sütjük. Miután a combok megsültek, serpenyőben pirosra sütjük őket.
A gyümölcsös körethez a datolyaszemeket félbevágjuk, a magjukat eltávolítjuk, és egy kis edényben, portóiba áztatjuk. A körtéket megmossuk, negyedelve eltávolítjuk a magházukat, majd hosszában kettévágjuk a negyedeket.
Serpenyőbe tesszük a vaj felét, rátesszük a körtéket a rozmaringággal, a szegfűszeggel, meglocsoljuk egy kevés portóival, és kevés vizet öntünk alá. Fedő alatt pár perc alatt megpároljuk. Arra vigyázzunk, hogy ne puhuljanak meg nagyon. Hozzáadjuk a datolyát a maradék portóival, és magasabb hőfokon átforgatjuk párszor a vaj másik felével. A vajtól selymes mártás öleli körül a gyümölcsöt.
Az elkészült gyümölcsös köretet a sült libacomb mellé tálaljuk.