Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült libamell és libamáj birsalmás párolt káposztával

120 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hájat kockára vágjuk, egy kevés vizet öntünk alá, és feltesszük egy serpenyőben sülni. Ropogósra sütjük, a zsírt leszűrjük. A tejbe egy gerezd fokhagymát aprítunk, és májra öntjük, majd néhány órát állni hagyjuk hűtőben.
  2. A megmosott és szárazra törölt libamellet beirdaljuk, és bedörzsöljük sóval, borssal és majoránnával. Egy serpenyőben felforrósítunk egy kevés leszűrt libazsírt és elősütjük a libamelleket. Ezután tepsibe tesszük, egy kevés vizet öntünk alá, és lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és ropogósra sütjük.
  3. A májat kivesszük fokhagymás tejből, szárazra töröljük és befűszerezzük borssal és majoránnával, majd megtűzdeljük fokhagymával. Rászűrjük a libazsírt, a sütőtálat befedjük alufóliával, és betoljuk a liba mellé a sütőbe. Kb. 60 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát és pirosra pirítjuk.
  4. Végül a libamájat és a libamellet is kivesszük a zsírból és pihentetjük. A káposztát vékony szeletekre vágjuk, a sonkahagymát felszeleteljük, egy kevés olajat hevítjük. Beletesszük a cukrot, és meg karamellizáljuk, majd rászórjuk a köménymagot, és rátesszük a felaprított hagymát és a káposztát. Megsózzuk, megborsozzuk és hozzáadjuk a cikkekre vágott birsalmát. Együtt puhára pároljuk, végül almaecettel ízesítjük. Ha minden kész van, tálalhatunk.

Megjegyzés

Családunk egyik kedvence karácsonykor ott van az ünnepi asztalon ! - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss