Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült krémes

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 5 db tojássárgája
  • csipet só
  • 40 dkg finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 dl tej
  • 40 dkg tejföl (20 %-os)
  • 5 db tojásfehérje kemény habja
  • A díszítéshez:
  • 1 dl meggylé
  • 2 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés

Elkészítés: Először a tölteléket készítjük el: a vaníliás pudingporokat a cukorral és 1 dl tejjel simára keverjük, majd hozzáadagoljuk a többi tejet is és felfőzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a tejfölt, a citrom reszelt héját, majd ha sima, akkor fakanállal apránként hozzákeverjük a keményre vert tojásfehérjehabot. Félretesszük.

A tésztához a margarint a kristálycukorral és a tojássárgákkal habosra, krémesre keverjük, majd a lisztet egy tálba tesszük, a sót és a sütőport elkeverjük benne, és tojásos masszával összedolgozzuk.

Egy 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tésztánkat beletesszük. Egy kissé lágyabb a tészta, így nem sodortam, hanem a tepsiben egyenletesen szétnyomkodtam. 200 fokra melegített sütőben 10 percet elősütjük.

Kivesszük a tepsit, és a tölteléket egyenletesen ráöntjük, elsimítjuk. A meggylét a keményítővel összekeverjük, pettyeket cseppentünk a tetejére, fogpiszkálóval kissé széthúzkodjuk a krémen. Ez el is maradhat.

Visszatesszük a sütőbe, és még kb. 30 percet sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss