Mindmegette.hu
Kinyomtatom
Elküldöm
Mentés
Értékelem
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
A Nagy Összeomlás: hamarosan az egész világ elpusztulhat
Itt a bejelentés: ekkor és itt temetik el Berki Kriszitánt
Megfagyott a levegő a stúdióban: Hajdú Péter kamerák előtt olvasta fel, a túlvilágról kapott üzenetet
Több mint 50 évet kellett erre várni: az UFO-król tárgyalnak Washingtonban
„Majdnem meghaltam” – Merkely Béla mentette meg Bodrogi Gyula életét
Kiderült: ők felelnek majd az oktatásért
Belebetegedett a botrányba Solti Ádám szeretője
A kelta fahoroszkóp megmutatja, mi a karmád
CLEAN EATING – ÉLETSTÍLUS, AMI EGÉSZSÉGESSÉ TESZ
Megható sorokkal gratulált Rubint Réka Rácz Jenőnek
5 ok, amiért neked is érdemes algát enni
Csótányok és lejárt élelmiszerek: gusztustalan budapesti pizzériát zárt be a Nébih
Recept
MME
Cikk
Gluténmentes Íz-Lik
Minden élelmiszernek van lejárati ideje a joghurttól kezdve a zöldségeken át a pékárukig. Ezeket ismerjük, figyelemmel követjük így nagy eséllyel megelőzhetjük, hogy megromoljon bármi is. Ám egyes hűtőben tárolt alapanyagok gyakrabban penészesednek meg, komoly fejtörést okozva azoknak, akik nem szeretik kidobni az ételeket.
Recept válogatás
A rebarbara néhány éve reneszánszát éli. Újra divatba jöttek a savanykás zöldséggel készített desszertek, a különféle kompótok, mártások, szörpök és piték. A friss rebarbara viszonylag gyorsan romlik, így ha lehet, minél hamarabb használjuk fel. Mutatjuk is, hogyan, íme a legjobb receptek!
A tegnapi Konyhafőnökben Sárközi Ákos kishíján kacsatollal borította be Fördős Zét, amikor az az orra alá dugta a hátráltatókárya-pakliját.
A szezon slágere az eper, amit nem tudunk megunni. Ha pedig frissen nem sikerül elfogyasztani, süthetünk belőle isteni finomságokat. Az epres sütikből mutatunk olyan recepteket, amiket érdemes kipróbálni!
Rozsnyai Gabriella
Egy VII. kerületi pizzériára csapott le a Nébih a Nefelejcs utcában. Ennek oka, hogy az Atamel bt. által üzemeltetett vendéglátó-ipari egység ellenőrzése során súlyos kockázatot jelentő higiéniai körülményekkel szembesültek a szakemberek. Azon túl, hogy gusztustalanul mocskosak voltak a berendezéseket, még nagy mennyiségű élő csótányokat is találtak a főzőtérben.
Hogyan készítsünk pozsonyi kiflit, islert, puncstortát vagy aranygaluskát? Mitől lesz magas és szellős a piskóta vagy omlós a linzertészta? Hogyan készül az égetett tészta vagy a fonott kalács? Sütisuli néven indított videósorozatunkban minden sütéssel kapcsolatos kérdésedre választ kaphatsz. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója megmutatja a desszertkészítés csínját-bínját egészen az alapoktól.
A tojás a legjobb fehérjeforrás, ráadásul egyszerű elkészíteni, ezért a legtöbb ember étrendjében helyet kap. Sajnos a belőle készült ételeknek, így a tojássalátának is rövid az eltarthatósága.
A legegyszerűbb alapanyagokból villámgyorsan varázsolhatsz valami finomságot. Senkinek nem kell tudnia, hogy bögrékkel méred a hozzávalókat, és pár perc alatt állítod össze a tésztát, a lényeg, hogy mindenkinek ízlik. Válogass a legjobb bögrés receptjeinkből!