A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A fokhagymát összetörjük, hozzáadjuk a füstös paprikát, a kakukkfű felét, valamint 2 evőkanál olívaolajat. Alaposan összekeverjük.
A karfiolt megtisztítjuk, leveleit levágjuk, majd a tetejét kereszt alakban késsel bemetsszük. Bedörzsöljük a füstös paprikás eleggyel, egy tepsibe helyezzük, majd ráfolyatjuk a sherryt és a citromlevet.
1 óra 10 percre sütőbe tesszük. Ha letelt, kivesszük, a felvágott koktélparadicsomot a tepsibe szórjuk, meghintjük a maradék 1/2 teáskanál kakukkfűvel, megsózzuk, borsozzuk, majd tíz percre visszatesszük a karfiollal együtt.
Közben a mandulát egy serpenyőben lepirítjuk, majd levesszük a tűzről. Ha kihűlt, hozzáadjuk a petrezselymet és az olívaolajat. Ezzel tálaljuk a kész karfiolt és paradicsomot.