hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült karamellpuding

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A kristálycukrot kisebb lábosba szórjuk, hozzáadunk 1/2 dl vizet, és karamellizáljuk. A karamellt azonnal 4 tűzálló tálkába csorgatjuk úgy, hogy teljesen ellepje a forma alját, majd hagyjuk hűlni.

2.

Krémesre verjük a tojásokat, a tojássárgáját és a porcukrot. A felhasított vaníliarúdból kikaparjuk a velőt, és a tejszínnel elkevert tejbe tesszük. Felforraljuk, majd a tejszínes tejet óvatosan a tojáskrémbe keverjük, és átszűrjük kancsóba.

3.

Előmelegítjük a sütőt 150 fokra. A tálkákat magas falú tepsibe állítjuk, és szétosztjuk bennük a folyékony pudingot. A tepsit meleg vízzel megtöltjük úgy, hogy a tálkák 2/3-áig érjen, és 20-30 percig gőzöljük a krémet. Nem baj, ha lágy marad, mert hűlés közben majd megszilárdul.

4.

A kész karamellpudingot a formában hagyjuk hűlni legalább 4 órán át. Végül keskeny pengéjű késsel elválasztjuk körben a formától, és óvatosan desszertes tányérokra borítjuk.

Ezek is érdekelhetnek