A kristálycukrot kisebb lábosba szórjuk, hozzáadunk 1/2 dl vizet, és karamellizáljuk. A karamellt azonnal 4 tűzálló tálkába csorgatjuk úgy, hogy teljesen ellepje a forma alját, majd hagyjuk hűlni.
Krémesre verjük a tojásokat, a tojássárgáját és a porcukrot. A felhasított vaníliarúdból kikaparjuk a velőt, és a tejszínnel elkevert tejbe tesszük. Felforraljuk, majd a tejszínes tejet óvatosan a tojáskrémbe keverjük, és átszűrjük kancsóba.
Előmelegítjük a sütőt 150 fokra. A tálkákat magas falú tepsibe állítjuk, és szétosztjuk bennük a folyékony pudingot. A tepsit meleg vízzel megtöltjük úgy, hogy a tálkák 2/3-áig érjen, és 20-30 percig gőzöljük a krémet. Nem baj, ha lágy marad, mert hűlés közben majd megszilárdul.
A kész karamellpudingot a formában hagyjuk hűlni legalább 4 órán át. Végül keskeny pengéjű késsel elválasztjuk körben a formától, és óvatosan desszertes tányérokra borítjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre