hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült karajszelet édesburgonyapürével

MME MME
120 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajszeleteket egy zárható tálba tesszük, majd rájuk öntjük a tejet, és belereszeljük a megtisztított fokhagymát. Ha ezzel elkészültünk, lefedjük, és hűtőbe tesszük 2-3 órára. Ezután a pihentetett hússzeleteket lecsepegtetjük, sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd nagy lángon kérget sütünk benne a szeletek mindkét oldalára 1-1 perc alatt, majd a a hússzeleteket áttesszük egy vékonyan kiolajozott tepsibe, és ráreszeljük a mozzarella sajtot. Ezek után alufóliával lefedve puhára sütjük 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt, majd amikor már teljesen megpuhult a karaj, levesszük róla a fóliát, és rágrillezzük a sajtot.
  2. Miközben sül a karaj, az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és phuára főzzük annyi vízben, amennyi pont ellepi. A felesleges vizet leöntjük róla, és még melegen összetörjük krumplinyomóval. Sóval, borssal és egy kevés szerecsendióval ízesítjük, majd hozzákeverjük a puha vajat is.
  3. Végül a sajtos karajt az édesburgonya-pürével tálaljuk, valamint tetszőleges salátával, és díszítsük egy kevés felkarikázott újhagymazölddel is. 

SERPENYŐS KARAJ ZÖLD SALSÁVAL 

MAJORANNÁS KARAJ 

SONKÁVAL GÖNGYÖLT KARAJ BUNDÁBAN 

 

Ezek is érdekelhetnek