A meghámozott birsalmáknak vágjuk ki a magházukat, majd kockázzuk fel a húsukat. Tegyük lábosba, adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, az ecetet, a cukrot, a mustármagot, az olajat, 2 ek mézet, és öntsük fel a körtelével. Lefedve főzzük kb. 15 percig, amíg az alma teljesen szétfő. 10 perc elteltével adjuk hozzá a felszeletelt lila hagymát és az összezúzott fokhagymát is.
A húst tisztítsuk meg, és felforrósított serpenyőben, a bőrével lefelé süssük 4-5 percig, majd a másik odalát 3-4 percig. Ezután sózzuk és borsozzuk meg, rakjuk tepsibe a bőrével felfelé, és tegyük 175 fokos sütőbe 8-10 percre. Közben kenjük meg a maradék mézzel. Ha elkészült, csomagoljuk 5 percre alufóliába, hogy teljesen megpuhuljon.
A meghámozott burgonyát daraboljuk fel, és sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le, és pürésítsük a vajjal, valamint a tejföllel. Ízesítsük sóval, borssal. Kínáljuk a kacsát a hideg csatnival és a pürével.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre