Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült kacsamell birsalmacsatnival

75 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A meghámozott birsalmáknak vágjuk ki a magházukat, majd kockázzuk fel a húsukat. Tegyük lábosba, adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, az ecetet, a cukrot, a mustármagot, az olajat, 2 ek mézet, és öntsük fel a körtelével. Lefedve főzzük kb. 15 percig, amíg az alma teljesen szétfő. 10 perc elteltével adjuk hozzá a felszeletelt lila hagymát és az összezúzott fokhagymát is.

2.

A húst tisztítsuk meg, és felforrósított serpenyőben, a bőrével lefelé süssük 4-5 percig, majd a másik odalát 3-4 percig. Ezután sózzuk és borsozzuk meg, rakjuk tepsibe a bőrével felfelé, és tegyük 175 fokos sütőbe 8-10 percre. Közben kenjük meg a maradék mézzel. Ha elkészült, csomagoljuk 5 percre alufóliába, hogy teljesen megpuhuljon.

3.

A meghámozott burgonyát daraboljuk fel, és sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le, és pürésítsük a vajjal, valamint a tejföllel. Ízesítsük sóval, borssal. Kínáljuk a kacsát a hideg csatnival és a pürével.

 

 

 

Megjegyzés

Ha valaki eddig nem szerette a családodban a birsalmát, ezzel a recepttel garantáltan megtöröd az ellenállását… - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss