Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kívül ropogós, belül vajpuha – ettől lesz isteni finom a sült kacsacomb!

default user icon
MME
Szereted a csirkehúst, de kipróbálnál valami markánsabb ízű szárnyashúst? Akkor válaszd a kacsát! Segítünk, és videón is megmutatjuk, hogyan készül a ropogós kacsacomb párolt lila káposztával.

Sokakban felmerül, hogy a kacsa nem ideális választás azok számára, akik odafigyelnek az alakjukra. A kacsa esetében a bőr alatt lévő hájréteg valóban vastagabb. Ha a bőrt ropogósra sütjük, ez nem lehet gond. Ha bőr alatt a hájréteg kissé vastagabb, a sűrű beirdalás segíthet, hisz a zsír szépen ki tud sülni.

A kacsahús előkészítése azonban gondos odafigyelést igényel: alaposan nézzük át a bőrét, és csipesszel szedjünk ki belőle minden apró tolltokot (toklászt). Ezután kissé perzseljük meg a szárnyast, majd alaposan mossuk meg, és kívül-belül dörzsöljük be sóval.

A kacsacomb elkészítéséhez a legjobb módszer a konfitálás, azaz a zsírban főzés. Az előkészített combokat hagymával és fokhagymával ízesített kacsazsírban kell főzni-sütni 140 fokos sütőben, vagy akár tűzhelyen 1,5-2 órán át. Végül a vajpuha combokat érdemes nagy lángon megpirítani. Frissen is tálalhatjuk, de a húst a zsírban is eltehetjük későbbi felhasználásra.

Most Kósa Kolos, a Kóstolj Kolossal! című videósorozatunk házigazdája megmutatja, hogyan lesz kívül ropogós, belül vajpuha a sült kacsacomb.

Sült kacsacomb párolt lila káposztával

Hozzávalók:

A húshoz:
2 db pecsenyekacsacomb

bors
2 tk kakukkfű
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 ek kacsazsír
2 db babérlevél
1 tk szárított rozmaring

A párolt káposztához:

1 fej lila káposzta

1 fej lila hagyma
1 ek liba- vagy kacsazsír
1,5 ek cukor
bors
1 db babérlevél
1 tk őrölt kömény
1 dl vörösbor
1/2 db citrom leve
balzsamecet 

Ezek is érdekelhetnek