Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült kacsacomb birsalmás párolt káposztával és brokkolis krumplipürével

> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db hízott kacsacomb
  • 2 vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • kb. 2 teáskanál morzsolt majoránna
  • kb. 1 teáskanál kakukkfű
  • kevés őrölt feketebors
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • A párolt káposztához:
  • 1 kg lilakáposzta
  • 5 evőkanál (kacsa) zsír
  • 2 birsalma
  • 1 vöröshagyma
  • kb. 2 evőkanál cukor
  • kb. 2 evőkanál 10%-os ecet
  • kb. 1 teáskanál egész kömény
  • őrölt bors
  • A püréhez:
  • 1 kg burgonya
  • 40 dkg brokkoli
  • 5 dkg vaj
  • kb. 1,5-2 dl forró tej
  • őrölt bors
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés

Elkészítés: A combokat a tisztítást követően leöblítettem, leszárítottam. Minden oldalról sóval bedörzsöltem, a húsos felét fűszereztem, kb. 1-2 órát pihentettem.

Serpenyőbe (ami mehet a sütőbe is) egymás mellé fektettem bőrös felükkel lefelé a combokat. Mellé-közé helyeztem a darabolt vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket, aláöntöttem a bort, lefedve, lassan puhulásig pároltam (kb.1,5-2 órát), félidőben a bőrös felükkel felfelé fordítottam.

Közben a sütőt előmelegítettem 210 fokra, fedetlenül betoltam a serpenyőt, a húst pirosra sütöttem kb. 25-30 perc alatt, sütés közben saját szaftjával többször meglocsoltam. A zsírból kiemeltem, tálalás előtt kb. 10 percig fóliával letakarva pihentettem.

Ameddig a hús párolódott, elkészítettem a párolt káposztát birsalmával, a legvégére időzítettem a krumplipürét, ami ez esetben brokkolival gazdagodott.

A káposztát elfeleztem, torzsáját kiemeltem, keresztben éles késsel vékony szálakra szeleteltem, sóval összeforgattam, félretettem. Felhevített zsiradékban a cukrot karamellizáltam, az aprított vöröshagymát rajta megdinszteltem, és megfuttattam benne a köményt. A káposztát rátettem, meglocsoltam az ecettel, lefedtem, és amikor kicsit összeesett, a kockázott birsalmát belekevertem. Közepes hőfokon kb. 35-40 perc alatt saját levében puhára pároltam, tálalásig melegen tartottam.

A püréhez a brokkoli vastag szárát meghámoztam, a gyenge szárakkal daraboltam, kevés sós vízben a rózsákkal puhára pároltam. A hámozott, kockázott burgonyát másik edényben sós vízben megfőztem. A vizet mindkettőről leszűrtem, összetörtem, belekevertem a vajat. Lazítottam forró tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval fűszereztem, tálalásig melegen tartottam.

Tálalásnál a combokat a párolt káposztával és a pürével kínáltam.

Ezek is érdekelhetnek

Friss