hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült kacsa paprikás burgonyán

MME MME
120 perc
rafinált
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A feldarabolt kacsa aprólékát félretesszük levesnek, a húsosabb részeket besózzuk, és egy tepsibe tesszük. A zsír felét felforrósítjuk, a kacsára öntjük, és nem túl forró sütőbe tesszük. 8-10 perc sütés után egy kevés vizet öntünk alá, és félig megsütjük.

A megtisztított burgonyát vékony szeletekre vágjuk, megmossuk és lecsurgatjuk. A zsírt fölhevítjük, beletesszük a megtisztított és apróra vágott hagymát, és félig megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a köménymagot, elkeverjük, megszórjuk a fűszerpaprikával, kevés vízzel fölengedjük, kiforraljuk, beletesszük a burgonyát, megsózzuk, jól elkeverjük. Ha már kezd zsírjára sülni a burgonya,
hozzátesszük a felszeletelt zöldpaprikát, az egészben hagyott csípős paprikát (aki nem szereti, elhagyhatja), a feldarabolt paradicsomot, összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.

A félig sült kacsát a tepsiből kivesszük, a zsírjából kimerünk, és a tepsibe a paprikás burgonyát öntjük. Tetejére rárakjuk a kacsasültet, és közepes hőmérsékleten sütőben puhára sütjük. Ha a kacsa erősebben pirulna, letakarjuk
alufóliával.

Ha a kacsa is és a burgonya is megpuhult, kivesszük és tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss