Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült húsgombóc kapormártásban

56 szavazat
50 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyon apróra. Adjuk hozzá a darált húshoz, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és gyúrjuk alaposan össze.
  2. Az összegyúrt húsmasszából nedves kézzel formázzunk nagyobb diónyi gombócokat.
  3. Az olajat öntsük serpenyőbe, melegítsük fel, helyezzük bele a húsgombócokat, majd pár perc alatt, többször átforgatva, hogy teljesen átsüljön, süssük szép aranybarnára. Szedjük ki a zsiradékból és felhasználásig tegyük félre.
  4. A kaprot mossuk meg, vágjuk fel apróra. A tejet langyosítsuk meg, és oldjuk fel benne a leveskockát.
  5. Serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott kaprot, és kevergetve pároljuk pár percig. Ezután szórjuk meg a liszttel, és pirítsuk pár pillanatig, majd öntsük fel a tejjel.
  6. Kézi habverővel keverjük simára, és közben ízlés szerint ízesítsük sóval, cukorral, szórjuk meg őrölt borssal, és adjuk hozzá a citromlevet. Ezután állandó keverés mellett addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik.
  7. Tegyük a kapormártásba az elősütött húsgombócokat, majd főzzük még pár percig. Ha túl sűrűnek találnánk a mártást, adjunk hozzá még kevés tejet, és főzzük pár percig tovább. Közben kóstoljuk, s ha szükséges, ízesítsünk utána.
  8. Önmagában is finom, de főtt krumplival is tálalhatjuk.

Megjegyzés

Tálaláskor a húsgombócokat a kapormártással együtt szedjük tányérba, majd úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek