Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült hús vörösboros párolt káposztával

45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hús széleit bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A káposztát lereszeljük a hagymát felaprítjuk. Egy serpenyőben olajon a köménymagot megpirítjuk, rátesszük a hagymát, megdinszteljük. Szórunk rá cukrot, karamellizáljuk. Hozzáadjuk a káposztát, beletesszük a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá ecetet, megpároljuk.
  3. A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, gyaluval vékonyra szeleteljük.
  4. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, keverünk bele egy kevés lisztet, öntünk bele tejet, felfőzzük. Keverünk hozzá tejfölt és reszelt sajtot.
  5. Egy tepsit kikenünk vajjal, beletesszük a krumpliszeleteket, megszórjuk vegetával, borssal, szerecsendióval, s ráöntjük a serpenyő tartalmát. Lefedjük alufóliával és megsütjük, inkább csak finom puhára, nem pirítjuk meg nagyon.
  6. A hús mindkét oldalát, forró olajban megsütjük.
  7. Tálaláskor teszünk a tányérra egy szelet húst, mellé a káposztát és a krumplit, szórunk még rá borsot.

 

Megjegyzés

A sült hús sokféle körettel is készíthető, most a káposztát és a krumplit választottam. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss