Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült hús sárgaborsópürével

75 perc
rafinált
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A húst vágjuk fel nagyobb darabokra, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a fűszerekkel. Egy tepsibe kanalazzuk bele az olajat (vagy zsírt), majd helyezzük egymás mellé a befűszerezett húsdarabokat. Ezután öntsük alá a vizet, szórjuk rá a felszeletelt fokhagymát, majd fóliával fedjük le a tepsit.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és kb. 1 óra alatt közepes hőmérsékleten pároljuk puhára a húst. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra.

Egy edénybe tegyük bele a sárgaborsót és az apróra felvágott vöröshagymát. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd ízlés szerint fűszerezzük. Forraljuk fel, majd a lángot mérsékelve főzzük puhára, de vigyázzunk, nehogy a borsó teljesen szétfőjön. (Figyeljünk rá ameddig fel nem forr, mert a borsó először elkezd nagyon habosodni, és olyankor mérsékelni kell a hőfokot, és kevergetni kell, míg elfő a habja.) Főzés közben, ha szükséges, a vizet pótoljuk.

Amikor a borsó már puhára főtt és teljesen sűrű állagú, akkor keverjük hozzá a vajat és annyi főzőtejszínt, hogy püré állagú legyen. Ezután még pár percig főzzük, állandó kevergetés mellett.

Tálaláskor a sült húst a sárgaborsópürével és ízlés szerint salátával kínáljuk.

Megjegyzés

Lehetőleg pecsenyehúsból készítsük el, mert akkor sütés után jó szaftos marad. Igaz, így van a húson némi zsírréteg is, de ez adja meg az igazán finom ízét. Akik ettől kicsit óckodnak azoknak ajánlani tudom helyette a sertéscombot. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss