A krumplit megmosom, majd felteszem héjában főni. Amikor már majdnem megfőtt, elzárom a tűzhelyet, lehűtöm, majd megpucolom, s felszeletelem.
A krumplikat kevés olívaolajon, melyhez a a hering szószából (ami az olívaolaj mellett ecetet, vöröshagymát, fűszereket is tartalmazott) is öntök egy keveset, megsütöm kakukkfű, és aprított fokhagyma hozzáadása mellett, szórok rá vágott petrezselymet.
A végén hozzáadom a heringeket, átsütöm, facsarok rá citromot, öntök rá fehér bort, majd tálalom.
A tányérra teszek két szelet halat, krumplit, díszítem citrom karikával, petrezselyem zölddel és chili paprikával. Fehérbort iszom hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!