Elkészítés: A káposztát átmossuk, lecsepegtetjük. Egy jóképű edényben zsírt forrósítunk, megfuttatjuk benne a finomra vágott hagymát. Rátesszük a káposztát, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet, felöntjük egy kevés vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk.
Amíg a káposzta fődögél, burgonyánkat hajában megfőzzük, hűlni hagyjuk, meghámozzuk, szeleteljük.
Elővesszük halfilénket, és kisebb darabokra vágjuk, lesózzuk, 10 percig pihentetjük, majd forró zsiradékon, teflonserpenyőben, mindkét oldalán elősütjük. Bemelegítjük a sütőt úgy 200 fokra, hőálló tálat ragadunk (szép legyen, mivel ebben tálalunk), beletesszük az elkészült káposztát, elrendezzük rajta a burgonyát, majd a halszeleteket. Meglocsoljuk a tejföllel, rátesszük a szalonnaszeleteket, és a sütőben mintegy húsz perc leforgása alatt ropogósra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre