Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült gyümölcsrizses süti aszalt gyümölcsökkel

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • pici só
  • A gyümölcsrizshez:
  • 3 dl rizs
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 5 dkg aszalt gyümölcskeverék (mediterrán mix)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál cukor
  • 3,75 dl 20%-os tejföl
  • rum vagy rumaroma
  • 6 dl tej
  • Valamint:
  • 5-6 evőkanál házi sárgabaracklekvár

Elkészítés

Elkészítés: A gyümölcsrizzsel kezdek: egy nagyobb edényben a megmosott rizst felteszem kevés vízben főni, állandóan kevergetem, és a vizet pótolom, ha szükséges. Amikor félig megfőtt a rizs, hozzáadom az aszalt gyümölcsöket, a barackot apróra vágva, a reszelt citromhéjat. Tovább kevergetem. Közben a pudingport is kikeverem egy kevés tejjel és a cukorral, a maradék tejet pedig hozzákeverem a rizshez, illetve a pudingos-cukros keveréket is, megvárom, hogy felforrjon és besűrűsödjön, majd rögtön lehúzom a tűzről és kihűtöm, kevergetés mellett. Ezután belekeverem a tejfölt és a rumaromát.

A tésztához a sütőt előmelegítem 180 C fokra. Hagyományos piskótát készítek 5 tojásból: a tojások fehérjét kevés cukorral kemény habbá verem, a sárgáját a többi cukorral és margarinnal szintén jól kikeverem, majd beleszitálom a lisztet és a sütőport, végül a fehérjehabot.

Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelek, ebbe öntöm bele a tésztát, és kb. 12 perc alatt megsütöm. Kiveszem, és még melegen megkenem a baracklekvárral, majd rákanalazom a tejföllel fellazított gyümölcsrizst. Aszalt sárgabarack csíkokkal díszítem a tetejét.

Visszatolom a sütőbe, és további 20 perc alatt készre sütöm. Hagyom kihűlni, és csak utána szeletelem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss