Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült gyöngytyúk olaszosan

MME MME
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A gyöngytyúkot megtisztítjuk, megmossuk, a máját félretesszük. A zsályaleveleket leöblítjük, egyet félreteszünk, a többit apróra vágjuk.

Elkészítés: Kis lábosban felforrósítunk 1 evőkanál olajat, és beledobjuk az egész zsályalevelet. A májat lisztben megforgatjuk, és az olajban hirtelen megpirítjuk. Félretesszük, megsózzuk, és kihűtjük. A májat és 1 szelet szalonnát apró kockákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A narancsot kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk, és kivágjuk a hártyák közül a gyümölcshúst. Mindezeket egy tálban összekeverjük. A gyöngytyúkot kívül-belül besózzuk, borsozzuk. A májas keveréket a tyúkba töltjük, és a nyílást összetűzzük. A tyúkra fektetjük a szalonnaszeleteket, fogvájóval ráerősítjük. A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és szeletekre vágjuk. Egy nagyobb tűzálló tálat kikenünk 3 evőkanál olajjal, és belefektetjük a burgonyaszeleteket. Megcsepegtetjük 3 evőkanál olajjal, megszórjuk sóval, borssal, rozmaringgal, és rászórjuk egészben a hagymát. A közepébe ültetjük a tyúkot, megkenjük 1 evőkanál olajjal, és a sütőben kb. mindkét oldalát 20-30 percig sütjük, amíg a csontról könnyedén leválik a hús.

Megjegyzés

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 620 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss