Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült gyökérzöldségek tésztafészekben

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

1.

A leveles tésztát kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk úgy, hogy a széleken 2 cm magas pereme legyen. Félretesszük.

2.

A zöldségeket megtisztítjuk, falatnyi darabokra vágjuk, majd forrásban lévő, sós vízben félig puhára főzzük. Leszűrjük és csepegtetjük, majd az előkészített tésztán elrendezzük őket. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

3.

A salátához falatnyi darabokra tépkedjük a megtisztított salátaleveleket. Egy tálba tesszük, és összeforgatjuk a felkarikázott újhagymával, a meghámozott, cikkekre vágott avokádóval és a rukolával. A zöldséges tésztára halmozzuk, és tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss