Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült fűszeres polentarudak

2 4.5/5
120 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A polentához forraljuk fel a zöldséglevest, és lassan, állandó kevergetés közben öntsük bele a kukoricadarát. Ízesítsük a fokhagymával és a szerecsendióval. Főzzük 8-10 percig. Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a fűszereket (pirospaprika, koriander, kömény).

Kikent, alacsony oldalú tepsiben vastagon terítsük szét a főtt polentát, majd hagyjuk állni kb. 2 órát, hogy megkeményedjen. Vágjuk vastag ujjnyi rudakra.

Serpenyőben forrósítsunk bő olajat, és kisebb adagokban süssük a polentarudakat pirosra, ropogósra. Papírtörlőn itassuk le.

Tálaljuk fűszeres paradicsomsalátával.

Ezek is érdekelhetnek

Friss