Elkészítés: A polentához forraljuk fel a zöldséglevest, és lassan, állandó kevergetés közben öntsük bele a kukoricadarát. Ízesítsük a fokhagymával és a szerecsendióval. Főzzük 8-10 percig. Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a fűszereket (pirospaprika, koriander, kömény).
Kikent, alacsony oldalú tepsiben vastagon terítsük szét a főtt polentát, majd hagyjuk állni kb. 2 órát, hogy megkeményedjen. Vágjuk vastag ujjnyi rudakra.
Serpenyőben forrósítsunk bő olajat, és kisebb adagokban süssük a polentarudakat pirosra, ropogósra. Papírtörlőn itassuk le.
Tálaljuk fűszeres paradicsomsalátával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre