Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült fűszeres retek

15 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A retket apró darabokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a feldarabolt retket. (Ízlés szerint használhatunk mogyoróolajat, olívaolajat vagy éppen napraforgóolajat is.) Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, majd meglocsoljuk 2 evőkanál balzsamecettel.
  2. Alaposan összeforgatjuk, majd félig lefedve 10-15 percig pároljuk, közben többször összeforgatjuk, és ha szükséges, még ízesítjük.
  3. Amikor a retek már kellően megpárolódott, levesszük a fedőt, majd nagyobbra vesszük a hőfokot, és pár perc alatt pirosra, ropogósra pirítjuk.
  4. A sült fűszeres reteksalátát ízlés szerint kínálhatjuk pl. sós kalácsok, húsok, pástétomok mellé.

AJVÁRBAN PÁCOLT PULYKANYÁRS RETEKTZATZIKIVEL>>> 

SAJTOS CSIRKECOMB VELE SÜLT RETEKKEL ÉS KRUMPLIVAL>>> 

RETEKLEVES>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss