Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült-főtt krumplis egytál

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Meghámozom a krumplit, kockára vágom. A párizsit is felkockázom (tetszőleges méretű kockákra, ki hogy szereti), a répát és a pórét felkarikázom. A krumplit és a párizsit serpenyőben kevés olajjal külön-külön megsütöm, és melegen tartom. A felkarikázott répát és pórét a húsleves alaplében megpárolom. Ha puha, szűrőkanállal kiszedem, és azt is melegen tartom. A leves alaplébe belerakom a tejszínt, mustárt ízlés szerint, sót, borsot, cukrot és lisztet, és mártás sűrűségűre főzöm. Ne legyen se túl híg, se túl sűrű! A kisütött, melegen tartott krumplit, párizsit, répát és pórét összeforgatom, ráöntöm a mártást, és a tetejét megszórom frissen vágott petrezselyemzölddel.

Megjegyzés

Nem találtam itt a receptek között ezt az ételt, ezért gondoltam, hogy megosztom veletek. A melegen tartás azért fontos, mert ez az étel frissen jó! Én friss hagymás gyökérkenyeret szoktam hozzá tálalni. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss