Egy turmixgép segítségével elkészítjük a páclevet a sült fokhagymával, vízzel, sóval, borssal és maszlina olajjal. A babérlevelet meg a kiszorított citrom levét is beletesszük.
A csirkét beletesszük egy lezárható műanyag zsákba vagy egy nagyobb tálba. Rátöltjük a páclevet, és hozzáadjuk a citromszeleteket. Kiszorítjuk a levegőt a zacskóból, vagy letakarjuk a csirkét egy fóliával a tálban. Hűtőben tartjuk 12-24 órát.
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. Kivesszük a csirkét a pácból, sózzuk, borsozzuk. Berakjuk egy tepsibe mellel felfele. Kb. 1 órát sütjük, amíg a combjából tiszta lé folyik, ha megszúrjuk egy villával.
Mielőtt felvágnánk és felszolgálnánk, 10 percig pihentetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre