A paradicsomot megmossuk. Miután a kakukkfüvet is leöblítettük és megszárítottuk, lecsipkedjük a leveleit. A fokhagymát megtisztítjuk, aztán felaprítjuk. A lila hagymát meghámozzuk, félbevágjuk, és vékonyan felcsíkozzuk. A citrom levét kifacsarjuk.
A fetát lecsepegtetjük, majd egészben egy kb. 20 x 15 cm-es hőálló tál közepére helyezzük. Paradicsomot, a kétféle hagymát, valamint a kakukkfüvet szórjuk köré. Meglocsoljuk a tál tartalmát az olívaolajjal és a citromlével, azután finoman sózzuk és borsozzuk. 220 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
Közben kifőzzük a spagettit forrásban lévő sós vízben a csomagolásán olvasható utasítás szerint. Azután leszűrjük és lecsepegtetjük.
Kivesszük a sütőből a tálat, majd villával durvára vágjuk a fetát meg a paradicsomot. Ezután hozzáadjuk a tésztát, és alaposan összeforgatjuk az egészet. Frissen aprított bazsalikomlevelekkel megszórva tálaljuk.
Nézd meg videón is a sült fetás tészta elkészítését >>>