Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült falatkák csirkemájjal

MME MME
3.7/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A csirkemájat megmossuk, gondosan megtisztítjuk hártyáitól, és szárazra töröljük. A sajtot kockára, a csemege uborkát karikára vágjuk. A paradicsomot, a paprikát megmossuk. A paradicsomokat félbevágjuk, a paprikát kicsumázzuk, és a paradicsom nagyságának megfelelő darabokat vágunk belőle.

Elkészítés: Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beleteszünk annyi májat, amennyi egymás mellett elfér. Mindkét oldalát közepes lángon 3-3 percig sütjük, majd kivesszük. A közepének rózsaszínnek kell maradnia, mert különben kemény lesz. A többi májat ugyanígy sütjük, majd amikor az összes kisült, gyengén megsózzuk, borsozzuk. Minden fogvájóra felszúrunk 1-1 db májat, majd a paradicsommal, paprikával, gyöngyhagymával, feta sajttal ízlés szerint díszítjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: 45 perc múlva
1 adag: 210 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss