Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült csülök római tálban

120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Beáztatjuk egy órára a római tálat, hogy teljesen ellepje vízzel a tetejét is. Utána kibéleljük a tál alját a szalonnacsíkokkal. Ráteszünk egy sor megpucolt és felkarikázott burgonyát, és meghintjük a (sültkrumpli) fűszersóval.
  2. Ráhelyezzük a csülköt, amit néhány beirdalunk, és beledugdossuk a fokhagymagerezdeket. Megszórjuk a húst sóval, borssal és (sülthús) fűszersóval. Beterítjük újabb sor burgonyakarikával és megfűszerezzük. Rátesszük a felkarikázott vöröshagymát és a maradék szalonnát, majd meghintjük pirospaprikával. Ezután óvatosan a szélén alácsurgatunk kb. 1 dl vizet.
  3. A tálra tesszük a tetejét, és 180 fokos sütőben kb. egy-másfél órát sütjük, míg a hús puha nem lesz. Utána levesszük a tál tetejét, és a húst a bőrével felfelé addig pirítjuk, amíg szép piros nem lesz. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss