Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült csülök Pékné módra

120 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A sült csülök Pékné módra elkészítéséhez a megtisztított csont nélküli sertéscsülköt befűszerezzük. Tepsibe tesszük az olajjal, a fokhagymával, a paradicsommal és 2 dl vízzel együtt. Lefedjük alufóliával, majd 180 fokos sütőben 1 órán keresztül sütjük. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot.

2.

A megtisztított burgonyát cikkekre vágjuk, majd éleiket kissé lekerekítjük. A megtisztított hagymát szintén cikkekre vágjuk.

3.

Ha már csak kevés párolólé van a hús alatt (kb. 40 perc után), mellé szórjuk a burgonyát, sózzuk, borsozzuk. A fólia alatt további 20 percig pároljuk. Ezután levesszük róla a fóliát, hozzáadjuk a hagymát, és 200 fokon az egészet ropogósra pirítjuk 20 perc alatt.

4.

A húst 10 percig pihentetjük, a bőrével együtt felszeleteljük, mellé rendezzük a finomra vágott petrezselyemmel elkevert burgonyát és hagymát, majd forrón tálaljuk. 

Ha nincs nagy tepsink, merjünk keveset a csülök szaftjából egy másik tepsibe, és abban pirítsuk a burgonyát és a hagymát. Ha csontos csülköt készítünk, később puhul meg.

Ezek is érdekelhetnek

Friss