Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült csuka citrommártással

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A halhoz:
  • 1 kg csuka
  • 1/2 db citrom (leve)
  • 10 dkg liszt
  • 1 ek őrölt paprika
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • olaj (a sütéshez)
  • A citrommártáshoz:
  • 2 ek vaj
  • 2 ek liszt
  • 2-3 dl hal alaplé vagy víz
  • 1 db tojás (sárgája)
  • 1 dl tejszín
  • 2 db citrom (leve)
  • citromlé
  • cukor

Elkészítés

  1. A konyhakész halat megmossuk, beirdaljuk, meglocsoljuk a citromlével, és kb. 30 percig állni hagyjuk.
  2. A lisztet, az őrölt paprikát és a zsemlemorzsát összekeverjük, és egy tálcára szitáljuk. A szárazra törölt halat 3 részre vágjuk, és a darabokat meghempergetjük a lisztes keverékben. Ezután a felhevített olajban oldalaként 4-4 perc alatt pirosra sütjük. 
  3. A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a lisztet és az alaplevet vagy vizet. Csomómentesre keverjük, és kb. 5-8 percig, sűrűsödésig főzzük.
  4. A tojássárgáját a tejszínnel összekeverjük és hozzáadjuk a mártás alaphoz, és ismét simára keverjük. Sóval, borssal, citromlével és cukorral ízesítjük. Rizzsel körítjük.

    Ajánljuk még:

    KUKORICABUNDÁS HALSZELETEK BURGONYASALÁTÁVAL >>> 

    ALUFÓLIÁBAN GRILLEZETT PISZTRÁNG >>> 

    ROPOGÓS HALFALATKÁK >>> 

Megjegyzés

A csuka ízletes, szálkás halfajta. Készíthetjük párolva, sütve, töltve, vagdaltnak. Vitaminban /A-B-D/ gazdag, immunerősítő. Csukamáj olaj kapszulában is kapható. Ajánlott fogyasztani tőkehalmájat, ez a legfinomabb máj. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss