Hozzávalók:
3 db csirkemellfilé
tengeri só
feketebors
1,5 ek oregánó
3 ek olívaolaj
3 db paradicsom
1,5 ek sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
6 fej gomba
6 szelet szalámi
1 db kaliforniai paprika
1 marék fekete olívabogyó
3 dkg Frico Edam sajt
3 dkg Frico Gouda sajt
1 marék bazsalikomlevél
Elkészítés:
A csirkemelleket egy sütőpapíros vágódeszkára tesszük. Megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk oregánóval. A csirkemellre hajtjuk a sütőpapírt, és kiklopfoljuk a legvaskosabb részét kb. 1 cm vastagságúra.
Felforrósítunk 1 ek olajat egy serpenyőben, éskb. 2-2 perc alatt megpirítjuk a csirkemellek mindkét oldalát.
A pizzaszószhoz felaprítjuk a paradicsomot, és egy kis méretű turmixgépbe tesszük a sűrített paradicsommal, a lereszelt fokhagymával, 1/2 ek olívaolajjal, valamint 1-1 csipetnyi oregánóval, tengeri sóval és frissen tört feketeborssal együtt. Több, rövid (néhány másodperces) szakaszban átturmixoljuk úgy, hogy a szósz darabos maradjon.
A szószt egy közepes méretű hőálló edénybe öntjük. A csirkemellet a szószra fektetjük. Lefedjük az apróra vágott gombával, a feldarabolt szalámival és kaliforniai paprikával és az olívabogyóval. Bőséges megszórjuk reszelt sajttal. Ráhintünk egy kis oregánót, és friss bazsalikomlevelet.180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.