Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült csirkés pizzaiola: szuper egytálétel, amit ki kell próbálnod!

A pizzaiola egy húsétel, amely paradicsommal, fokhagymával, olívaolajjal, bazsalikommal, paradicsompürével és oregánóval készül, így egy klasszikus pizza ízeit idézi. Most mutatunk egy csirkés-gombás verziót kétféle sajttal. Jó étvágyat!
Hozzávalók:

3 db csirkemellfilé
tengeri só
feketebors
1,5 ek oregánó
3 ek olívaolaj
3 db paradicsom
1,5 ek sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
6 fej gomba
6 szelet szalámi
1 db kaliforniai paprika
1 marék fekete olívabogyó
3 dkg Frico Edam sajt 
3 dkg Frico Gouda sajt 
1 marék bazsalikomlevél

Elkészítés:

A csirkemelleket egy sütőpapíros vágódeszkára tesszük. Megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk oregánóval. A csirkemellre hajtjuk a sütőpapírt, és kiklopfoljuk a legvaskosabb részét kb. 1 cm vastagságúra.

Felforrósítunk 1 ek olajat egy serpenyőben, éskb. 2-2 perc alatt megpirítjuk a csirkemellek mindkét oldalát.

A pizzaszószhoz felaprítjuk a paradicsomot, és egy kis méretű turmixgépbe tesszük a sűrített paradicsommal, a lereszelt fokhagymával, 1/2 ek olívaolajjal, valamint 1-1 csipetnyi oregánóval, tengeri sóval és frissen tört feketeborssal együtt. Több, rövid (néhány másodperces) szakaszban átturmixoljuk úgy, hogy a szósz darabos maradjon.

A szószt egy közepes méretű hőálló edénybe öntjük. A csirkemellet a szószra fektetjük. Lefedjük az apróra vágott gombával, a feldarabolt szalámival és kaliforniai paprikával és az olívabogyóval. Bőséges megszórjuk reszelt sajttal. Ráhintünk egy kis oregánót, és friss bazsalikomlevelet.180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

SAJTKRÉMES GÖNGYÖLT CSIRKEMELL, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD >>> 
SAJTOS FONDÜ HÁZILAG - EZÉRT A RECEPTÉRT MEGVESZNEK A BARÁTAID >>> 
EXTRASAJTOS TEKERCS EGYSZERŰEN, LEVELES TÉSZTÁBÓL - ZSENIÁLIS VENDÉGVÁRÓ >>> 
KI NE DOBD A MARADÉKOT! SAJTOS PALACSINTA KRUMPLIPÜRÉBŐL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss