Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült csirkemell pirított gombával és burgonyával, sajtszósszal, buggyantott tojással

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, fél centi vastag karikákra szeljük. Forró, sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük, melegen tartjuk.

A húst féltenyérnyi szeletekre vágjuk, megsózzuk, borsozzuk. 3 evőkanál kacsazsírt felforrósítunk, a húsokat mindkét oldalán gyorsan megsütjük, félretesszük.

A gombákat felkockázzuk, a hús után visszamaradó zsírra dobjuk. Belenyomjuk a fokhagymát, rádobjuk a kakukkfűágat, megsózzuk, nagyon megborsozzuk, és nagy lángon gyorsan megpirítjuk. Szintén félretesszük, melegen tartjuk.

Ismét ebbe a serpenyőbe öntjük a tejszínt, rászórjuk a reszelt sajtot, megszórjuk a durvára őrölt borssal, kissé megsózzuk. Mikor elolvadt a sajt és besűrűsödött a mártás, kész is. Ha nem akar homogén lenni, botmixerrel segíthetünk. :)

Közben a maradék 1 kanál zsíron átsütjük a burgonyakarikákat, megsózzuk.

Nagy lábasban sós vizet forralunk, hozzáöntjük az ecetet. Mikor lobog, óvatosan beleengedjük a tojásokat, ha nem vagyunk gyakorlottak, elég egyszerre két darabbal próbálkozni. 2,5 perc múlva szűrőkanállal kiszedjük, levágjuk róla a lelógó darabokat.

Tálaláskor pár karika krumplira néhány szelet húst teszünk, megöntözzük a mártással, végül 1-1 tojást ültetünk rá.

Ezek is érdekelhetnek