Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült csirkemáj karamellizált körtével

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat megmossuk, gondosan megtisztítjuk, majd szárazra töröljük. Az olajat felforrósítjuk, majd nagy lángon, 4-5 percig pirítjuk rajta a májat. Rákanalazzuk a pálinkát, majd rászórjuk a leszárazott, megmosott mazsolát, és felöntjük a borral. Közepes lángon addig forraljuk, míg a folyadék nagy része el nem párolog. Végül megsózzuk és borsozzuk az egészet.
  2. A körtéket megmossuk, négyfelé vágjuk, kimagozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, majd aranyszínűre pirítjuk benne a körteszeleteket.
  3. A céklaleveleket megmossuk, szárazra töröljük, és elrendezzük a tányérokon. Ráhalmozzuk a mazsolás májat, majd elrendezzük mellette a karamellizált körteszeleteket.

A TÖKÉLETES RESZTELT MÁJ TITKA 8 LÉPÉSBEN >>> 

9 RECEPT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD, AMÍG TART AZ ŐSZ! >>>

13+1 RECEPT, HA SZERETED A CSIRKEMÁJAT >>> 

Ezek is érdekelhetnek