Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült csirkecomb rokfortos tekerccsel

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db csirkecombfilé /egész comb is lehet/
  • szárnyas fűszerkeverék
  • őrölt feketebors
  • étolaj
  • A tekercsekhez:
  • 1 db fejes saláta
  • 25 dkg tehéntúró
  • 20 dkg rokfort vagy márvány sajt
  • 5 dkg vaj
  • őrölt fehérbors

Elkészítés

Elkészítés: A salátát leveleire szedjük, alaposan megmossuk. A túrót, a rokfort sajtot és a vajat villával szétnyomkodjuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük. A salátalevelek vastagabb részeit leszedjük. A leveleket alufóliára terítjük. A sajtos-túrós masszából hengereket formázunk, és a salátalevelekbe tekerjük. Alufóliába csavarjuk, és a hűtőbe tesszük.

A csirkecombokat sózzuk, befűszerezzük, tepsibe rakjuk, pici vizet és olajat öntünk alá. Sütőben szép pirosra sütjük.

A megsült combokat a felszeletelt tekercsekkel tálaljuk. Melegen és hidegen is finom. Ha hidegen kínáljuk, pirított kifli- vagy zsemleszeleteket adhatunk mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss