Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült csirkecomb gombával

MME MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Tej
  • Zeller

Elkészítés

  1. A combokat megmossuk, a zsíros részeket levágjuk. A csont mentén kissé bevágjuk mindet, hogy hamarabb megsüljenek. Sózzuk és borsozzuk. A hagymát meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk. A gombát megtisztítjuk, falatnyi darabokra vágjuk.
  2. Az olajat a vajjal egy serpenyőben felforrósítjuk. Nagy lángon körbepirítjuk benne a combokat, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a hagymát és a gombát.
  3. A húst a gombával együtt egy tepsibe tesszük, felöntjük az alaplével, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. Közben néhányszor meglocsolgatjuk a pecsenyelével. Friss kakukkfűvel díszíthetjük. 

Ezek is érdekelhetnek