Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült csirkecomb fokhagymás mártással

MME MME
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db egész csirkecomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • majoránna
  • petrezselyemzöld (apróra vágva)
  • őrölt bors
  • 2 evőkanál liszt
  • olvasztott zsír vagy olaj
  • A mártáshoz:
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 leveskocka
  • 3 dl víz
  • 1 pohár tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat szárazra töröljük, enyhén megsózzuk. A fűszereket és a lisztet összekeverjük, megforgatjuk benne a csirkecombokat, majd egymás mellé tepsibe tesszük. A maradék lisztet a tetejére szórjuk. Aláöntünk 1 dl vizet, mellé rakjuk a felszeletelt vöröshagymát és fokhagymát, meglocsoljuk az olvasztott zsírral.

Alufóliával befedjük, és először pároljuk, majd rózsaszínűre pirítjuk.

A mártáshoz a zsírt felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, világosra pirítjuk.
Felöntjük a vízből és leveskockából készített lével, jól felforraljuk, beletesszük a préselt fokhagymát,
végül a tejföllel még egyszer összeforraljuk. Ízlés szerint sózzuk.

A csirkecombokat párolt rizzsel és a fokhagymás mártással tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss