Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült csirkecomb édesburgonyával és céklával

75 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • A csirkecombokhoz:
  • 3 db csirkecomb (98 dkg)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • 1 ek olaj
  • bors
  • A sült zöldségekhez:
  • 2 szál kakukkfű
  • 2 db édesburgonya
  • 2 db cékla
  • 1/2 db kanadai sütőtök
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj
  • A borsós rizshez:
  • 1 csésze rizs
  • 1 tk olaj
  • 2 ek zöldborsó
  • bors
  • olívaolaj
  • köménymag

Elkészítés

  1. A combokat bedörzsöljük fokhagymával, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával, meglocsoljuk az olajjal, és hűtőbe tesszük. 
  2. Az édesburgonyát és a céklát meghámozzuk, kockára vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, kevés olívaolajon megsütjük, majd félretesszük. 
  3. A sütőtököt félbevágjuk, a magjait eltávolítjuk, majd feldaraboljuk. megsózzuk és megborsozzuk, végül olajban vagy olaj nélkül sütőben megsütjük. A héját levágjuk, és félretesszük. 
  4. A csirkecombokat egy serpenyőbe rakjuk, alufóliával letakarjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezután megfordítjuk a combokat, saját zsírjával meglocsoljuk azokat, és további 20 percig sütjük. Ekkor ismét meglocsoljuk a őket, majd grillfokozatra kapcsolunk, és 200 fokon további 20 perc alatt készre sütjük a csirkét. Hozzáadjuk a zöldségeket is, hogy átmelegedjenek.
  5.  Közben a rizst egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, megfűszerezzük, majd felöntjük 2 csésze vízzel, és főzni kezdjük. Amikor a rizs már majdnem puha, hozzáadjuk a borsót és összekeverjük. Ezzel tálaljuk a zöldséges sült csirkét. 

Megjegyzés

Az étel elkészítése egy kicsit macerás, de megéri, mert nagyon finom. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss