A combokat bedörzsöljük fokhagymával, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával, meglocsoljuk az olajjal, és hűtőbe tesszük.
Az édesburgonyát és a céklát meghámozzuk, kockára vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, kevés olívaolajon megsütjük, majd félretesszük.
A sütőtököt félbevágjuk, a magjait eltávolítjuk, majd feldaraboljuk. megsózzuk és megborsozzuk, végül olajban vagy olaj nélkül sütőben megsütjük. A héját levágjuk, és félretesszük.
A csirkecombokat egy serpenyőbe rakjuk, alufóliával letakarjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezután megfordítjuk a combokat, saját zsírjával meglocsoljuk azokat, és további 20 percig sütjük. Ekkor ismét meglocsoljuk a őket, majd grillfokozatra kapcsolunk, és 200 fokon további 20 perc alatt készre sütjük a csirkét. Hozzáadjuk a zöldségeket is, hogy átmelegedjenek.
Közben a rizst egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, megfűszerezzük, majd felöntjük 2 csésze vízzel, és főzni kezdjük. Amikor a rizs már majdnem puha, hozzáadjuk a borsót és összekeverjük. Ezzel tálaljuk a zöldséges sült csirkét.