hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült csirkecomb almaszósszal és krumplipürével

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6 db csirke felső comb
  • bors
  • olaj
  • majoranna
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Az almaszószhoz:
  • 4 db alma
  • 2,5 dl fehér bor
  • 1 dl viz
  • 1 db hagyma
  • majoranna
  • 1 kiskanál ételízesítő
  • 1/2 kiskanál őrölt fahéj
  • 2 kiskanál iszt a sürítéshez
  • 1 kiskanál paradicsompüré
  • A krumplipüréhez:
  • 2 kg krumpli
  • 5 dkg vaj
  • kb. 3 dl forralt tej
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat ételízesítős vízben 10 percig forralom.
Ezután kiszedem, ízesítem sóval, borssal, majorannával és fokhagymával, és serpenyőben, fedő alatt készre sütöm, forgatva őket.

A krumplipüréhez a krumplit megpucolom, feldarabolom, bele 3 gerezd fokhagyma, sós vízben megfőzöm, a vizet leöntöm róla, rá a vaj, áttöröm krumplinyomóval, majd rá a forralt tej, sózom, kész.

Az almaszószhoz a hagymát lereszelem, olajon megfonnyasztom, bele a liszt, rögtön bele a bor és a víz, ételízesítő, őrölt fahéj, majoranna, paradicsompüré, összekeverem, és beleteszem a pucolt almakockákat is. Kevergetem, míg az alma megpuhul.

Megjegyzés

A recept Bgabócáé. Az eredeti recepten módosítottam: előfőzöm a csirkecombokat, mert nem ismerem a hús előéletét, és így szaftosabb is marad.

Az almaszószba tettem fahéjat is, mivel az nem édes, de az alma szereti.

A sült csirkét nem sütőben készítettem, hanem serpenyőben.

Az illatok már készülés alatt is mennyeiek voltak, az ízhatás 5 csillagos. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss