Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült csirke tejszínes birsalmás gombaszósszal

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A csirkecombok mindkét oldalát bedörzsöljük sóval, citromborssal, majd egy tepsibe helyezzük, meglocsoljuk kevés olajjal, aláöntünk 1 dl vizet és lefedjük alufóliával. Betesszük a 170°C - os sütőbe kb 45-50 percre. Félidőben eltávolítjuk róla fóliát és ropogósra sütjük.
  2. A megpucolt és felkockázott birsalmát a szegfűszeggel és a cukorral puhára főzzük. ( de csak annyira, hogy ne essen szét )
  3. A felszeletelt gombát kevés olajon megpirítjuk, azután meghintjük liszttel és felöntjük az alaplé és a tejszín keverékével. Ízesítjük, majd mártás sűrűségűre főzzük, végül hozzákeverjük a vajat, az aprított petrezselymet és a leszűrt birset. 
  4. A megsült combokat a birses - gombás szósszal tálaljuk és köretként csicsókapürét kínálunk mellé.

KÍVÜL ROPOGÓS, BELÜL OMLÓS: ÍGY LESZ TÖKÉLETES A SÜLT CSIRKECOMB! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss