Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült csirke selymes gombaraguval

MME MME
5/5
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymákat megpucolunk, hármat durvára kockázunk, 2 evőkanál olajon megpároljuk, sóval, borssal fűszerezzük.

A csirkét megmossuk, szárazra töröljük. A hagymakeveréket a csirke hasüregébe töltjük. A nyílást hústűvel vagy fogpiszkálóval lezárjuk.

Sót, borsot, cayenne borsot, paprikát és 4 evőkanál olajat elkeverünk. A csirkét ezzel egyenletesen minden oldalán bekenjük. Zsíradékkal megkent tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben (villany 200 C, légkeveréses 175 C, gáz: 3-as fokozat) kb. 1,5 óra latt készre sütjük.

A maradék 1 hagymát finom kockákra vágunk. A gombákat megtisztítjuk, a nagyobbakat kisebb darabokra vágjuk tetszés szerint. 2 evőkanál olajat egy nagyobb serpenyőben felhevítünk. A gombákat két részletben, megforgatva 4-5 perc alatt megbarnítjuk. Az összes gombát a serpenyőbe tesszük, vajat adunk hozzá, amit megolvasztunk. A hagymakocákat hozzáadjuk, kevés ideig együtt sütjük, sóval, borssal ízesítjük. A gombákat liszttel meghintjük, majd az olajban megbarnatjuk. Sherryvel, tejszínnel és az alaplével felöntjük, felfőzzük, és keverés mellett kb. 2 percig főzzük.

A petrezselymet megmossuk, szárazra töröljük, a leveleket a szárról lecsipkedjük és feldaraboljuk. A petrezselymet a gombaraguba keverjük, sóval, borssal, pici cukorral és kevés ecettel ízesítjük.

A csirkét a sütőből kivéve darabokra szedjük, és a raguval együtt tányérokra helyezzük. Petrezselymes főtt krumpli, krokett kitűnően illik hozzá köretnek.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss