Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült csirke őszi gyümölcságyon

90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húsdarabokat jól megmosom, majd a vizet leitatom. A fokhagymát átpréselem, lassan hozzácsurgatok 2 evőkanál olajat, 2 evőkanál melegvizet, majd a fűszereket is belekeverem. Ebben a páclében átforgatom a csirkét, majd félreteszem.

Egy tűzálló tepsit 3 evőkanál olajjal kikenek, belefektetem a csirkét, majd a gyümölcsöket is. Ha friss gyümölcsből készítem, nem szükséges vizet adnom hozzá, ha kompótból, akkor 1 pohárnyit öntök hozzá, majd lefóliázva forró sütőbe tolom, és kb. 45 perc alatt megsütöm. Az utolsó 5 percben levehető a fólia, hogy szép piros-ropogósra süljön a hús.

Megjegyzés

Zöldségekkel is szoktam készíteni (sárgarépa, zellergumó, burgonya, hagyma). Kockákra vágom a zöldségeket, picit sózom, és zöldfűszerrel (petrezselyem, zellerzöld, kapor - amit a csalad szeret) fűszerezem. Mindkét esetben (gyümölcs, zöldség) párolt rizs vagy burgonyapüré adható mellé. - gyongyos10

Ezek is érdekelhetnek