Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült csirke mascarponés körtével

MME MME
5/5
120 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkét ízlés szerint fűszerezzük, és margarinnal kikent tepsibe fektetjük. A körtéket meghámozzuk, majd kettévágjuk, a magházukat kiszedjük. Ezt a mélyedést kanállal nagyobbra formázzuk, és a csirke mellé helyezzük őket. A leeső darabkákat a csirke belsejébe tesszük. Minden körtébe teszünk egy kanálnyi krémsajtot, majd aláöntjük a bort, lefóliázzuk, és közepes hőmérsékletű sütőben kb. másfél óráig pároljuk. Ezután a fóliát levesszük, és a körtéket megtöltjük a megmaradt krémsajttal. A csirkét megkenjük a mézzel. Visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.

Megjegyzés

A méztől a csirke szép pirosra sül, de ez el is hagyható róla. Én rizzsel tálaltam, de krumplipürével is kitűnő. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss