Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült csirke gránátalma mártással

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét vagy a combokat a húsleves alaplében megfőzzük, majd ksizedjük, feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, és a felhevített vaj és olaj keverékében ropogósra sütjük.
  2. A gránátalmát félbe vágjuk, magjait kiszedjük. A filterekkel és fahéjjal teát főzünk, lehűtjük, hozzáadjuk az 1/2 gránátalma kipréselt levét, és megcukrozzuk.
  3. A lábasban a vajat felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, és világos rántást készítünk, felöntjük a teával és besűrítjük mártás sűrűségűre. Tovább ízesíthetjük őrölt fahéjjal, cukorral, gránátalmaszörppel.
  4. Tálaláskor a csirkemellett feldaraboljuk, az őszibarackot kisebb kockákra vágjuk. A mártást tányérra öntve a maradék magokkal megszórva, vagy mártásos csészében tálaljuk. Ízletes, nyáron hűtve, vagy hűvösebb időben melegen is fogyasztható.

    GRÁNÁTALMA, A SZUPERÉLELMISZER - A LEGJOBB GRÁNÁTALMÁS RECEPTEK >>>


Megjegyzés

Komplett ebéd, pirított burgonyával még laktatóbb. Amikor olcsób a gránátalma, érdemes házilag szörpöt vagy lekvárt főzni belőle. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss