hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült céklaleves kéksajtos pirítóssal

MME MME
120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tepsibe tesszük a megpucolt, nagyobb darabokra vágott céklát, a cikkekre vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Felöntjük 150 ml vízzel, fűszerezzük, majd a kakukkfüvet is rászórjük. Ezután fóliával letakarjuk, és addig sütjük amíg a cékla puha nem lesz. Ez durván 75 perc sütési időt jelent a megadott hőfokon. 
    2. Ha a cékla megpuhult, levesszük a fóliát, az egészet egy lábasba öntjük, és beletesszük a leveskockát. Ezután felforraljuk az egészet. Ha szükséges, öntsük fel egy kevés vízzel, majd botmixerrel pürésítjük. Amikor ezzel elkészültünk, megfűszerezzük, aztán kikeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a citromlevet. Keverjük el jól.
    3. A kenyereket megpirítjuk, majd mindegyikre kéksajtot pakolunk ízlés szerint. Megszórjuk a dióval és a friss kakukkfűvel, aztán sütőbe tesszük addig, amíg a sajt rá nem olvad. 
    4. A levest a pirítóssal a tetején tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek