Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült céklaleves kéksajtos pirítóssal

MME MME
> 90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tepsibe tesszük a céklát, a hagymát és a fokhagymát. Felöntjük 150 ml vízzel, fűszerezzük, majd a kakukkfüvet is rászórjük. Ezután fóliával letakarjuk, és addig sütjük amíg a cékla puha nem lesz. Ez durván 75 perc sütési időt jelent a megadott hőfokon. 
  2. Ha a cékla megpuhult, levesszük a fóliát, az egészet egy lábasba öntjük, és beletesszük a leveskockát. Ezután felforraljuk az egészet. Ha szükséges, öntsük fel egy kevés vízzel, majd botmixerrel pürésítjük. Amikor ezzel elkészültünk, megfűszerezzük, aztán kikeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a citromlevet. Keverjük el jól.
  3. A kenyereket megpirítjuk, majd mindegyikre kéksajtot pakolunk ízlés szerint. Megszórjuk a dióval és a friss kakukkfűvel, aztán sütőbe tesszük addig, amíg a sajt rá nem olvad. 
  4. A levest a pirítóssal a tetején tálaljuk.

Ajánljuk még:

KELKÁPOSZTA-KRÉMLEVES CSIRKEGALUSKÁVAL >>> 

EGYSZERŰ TEJSZÍNES BROKKOLIKRÉMLEVES >>>

PARADICSOMOS CSICSERIBORSÓLEVES (MAROKKÓI HARIRA) >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss