Elkészítés: Összegyúrjuk a tészta alapanyagait, majd a tésztával kibélelünk egy kapcsos tortaformát. 180 fokos sütőben félig megsütjük, és hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a vajat, a porcukrot, a tojássárgáját és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a szitán áttört túrót és a búzadarát. A végén a tojásfehérjét habbá verjük a kristálycukorral, és beleforgatjuk a túrókrémbe.
A kisült, kihűlt tésztát vékonyan bekenjük baracklekvárral, és ráöntjük az elkészített túrótöltelék felét. A szeletekre vágott barackbefőttet beleszórjuk, majd a többi tölteléket is ráöntjük, elsimítjuk, és 170 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Sütés után 1 órát hagyjuk hűlni, majd lehet tálalni. Porcukorral vagy forró baracklekvárral díszíthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!