Elkészítés: 1. Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra, és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 3-as fokozat).
2. Alacsony lángon, folyamatos keverés mellett melegítsük össze a margarint, a barna cukrot és a mézet egy serpenyőben. Fokozatosan öntsük a serpenyőbe az Amaretto likőrt, és keverjük addig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
3. Helyezzük a banánszeleteket egy laposabb tűzálló edénybe, majd öntsük rájuk a kész szószt. Tegyük a tálat az előmelegített sütőbe, és süssük 10 percig, vagy amíg a banánok meg nem puhulnak.
4. Osszuk el a sült banánokat 4 tányéron, majd kanalazzunk rájuk a meleg amarettós öntetből. Tegyünk a tányérokra 1-1 nagy karamellfagyit, és azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre