Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült babos káposzta

MME MME
120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Az előző este beáztatott babot a csülökkel majdnem puhára főzöm. A nem túl savanyú hordós káposztát is előfőzöm, a végén teszek bele egy kis kész lecsót, besűrítem
fokhagymás rántással.

A cserépedényt vízbe áztatom, kibélelem füstölt szalonnával. Erre jön a káposzta, a bab, a szeletelt csülök, megint bab és káposzta. A tetejét beborítom karikára vágott lilahagymával.

Hideg sütőbe teszem, kb. 3/4 órán át sütöm. Nem szabad teljesen teletölteni, mert az edényből is jön ki víz, s kifolyik.

Tálalásnál tejfölt kínálunk hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek