Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Íme a tökéletes pasifogó: angol reggeli - villámgyorsan!

Bármely férfi szív megdobban egy ilyen reggeli láttán!

Néhány éve Londonban jártunk egy hosszú hétvégére. A gyerekkel való utazás legnagyobb parája számomra, a "mit fog enni a gyerek" kérdéskör. Mert valljuk be, mi, felnőttek, bármit megeszünk egy városlátogatáson, főleg Londonban, de egy gyereket kicsit nehezebb lenyűgözni, pláne ha még válogatós is. Kekszen meg csokin mégsem élhet egész nap.

Angol reggeli a londoni szállodában

És akkor jött a  reggeli a szállodában, ami egy felnőtt számára maga a csoda: az "english breakfast", a hagyományos angol reggeli. Rettegtem és imádkoztam, hogy legalább valamit egyen meg a gyerekem. Mondjuk legalább a tojássárgáját. Vagy egy virslikét. Vagy legalább a kenyér héját.
Hát nem. Megdöbbenésemre nem válogatott. Nekiállt a paradicsomos babnak és kb. mindennek ami a tányérján volt. Megette és kért még. Még szerencse, hogy akkor már tudtam, ezt a fajta paradicsomos sült bab itthon is kapható konzervben. Azóta mindig van otthon és bármikor, bármilyen ételt meg tudok vele menteni, ha ez a köret. A fiam még csak 8 éves. Szóval, ha egy 8 éves pasit le tudsz venni a lábáról az angol reggelivel, akkor egy felnőtt férfit tényleg gyerekjáték lesz.

 

Az angol reggeli Hozzávalói (4 személyre)
  • 2 doboz (kb. 415 g-os) sültbab-konzerv
  • 8 szelet bacon
  • 4 db tojás
  • 2 tk szárított kakukkfű
  • 200 g szikkadt bagett vagy toast kenyér
  • 6 ek olívaolaj

Ilyen egyszerűen készül az angol reggeli

1. Halmozzuk a babot a levével együtt egy kisebb tűzálló tálba. Szórjuk meg a szárított kakukkfűvel, azután süssük a 180 fokos sütő középső részében 15 percig.

2. A bagettet tegyük hűtőtasakba, majd sodrófával törjük morzsásra, és szórjuk a babra. Locsoljuk meg az olívaolajjal, rendezzük el rajta a baconszeleteket a képen látható módon, majd üssük rájuk a tojásokat, és hintsük meg azokat egy kevés sóval. Végül süssük az ételt 12-15 percig.

Elkészítési idő: 35 perc

A recept a Fanny konyha 2015/11. számában jelent meg!

Marci gyerek kedvenc receptjei:
A TÖKÉLETES VENDÉGVÁRÓ: VILLÁMGYORS TÖLTÖTT PIZZAGOLYÓCSKÁK >>>
BARACKOS POHÁRDESSZERT >>>
NÉGY POFONEGYSZERŰ KAJA EGYMÁSON - ÍGY ÁLL ÖSSZE A TÖKÉLETES FOGÁS! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss