Sült aranydurbincs

MME MME
40 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Hal

Elkészítés

  1. A kizsigerelt aranydurbincsok hasüregét kiöblítjük, a halakat kívül is lemossuk folyó víz alatt, majd egy papírtörlővel szárazra töröljük.
  2. Egy tepsibe sütőpapírt fektetünk és bekapcsoljuk a sütőt alsó-felső módban 190 Celsius-fokra.
  3. A citromot felkarikázzuk. A sót összekeverjük a fokhagymaporral és a borssal.
  4. A halakat kívül-belül alaposan befűszerezzük a sós keverékkel. A hasüregbe behelyezzük a citromkarikákat. Nem baj, ha egymást fedik a szeletek, vagy kilógnak a karikák a halból.
  5. A halakat a sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és 25-30 perc alatt készre sütjük. Akkor a legfinomabb, ha ropog a bőre.
  6. Sült krumplival vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss