Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült aranydurbincs tejszínes-spenótos spagettivel

32 szavazat
50 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Hal
  • Tej

Elkészítés

  1. 4 evőkanál olívaolajat serpenyőben felforrósítunk, és nagy lángon megsütünk benne 2 gerezd vékonyra vágott fokhagymát. Amikor szép barnák, de még nem égettek, konyhai papírtörlőre szedjük őket, hogy lecsöpögjenek. A fokhagyma chips-eket félretesszük a tálaláshoz. A megmaradt fokhagymás olajban megsütjük a megsózott, megborsozott aranydurbincs szeleteket; minden oldalát kb. 5-5 percig, a bőrös felével kezdve.
  2. Közben sós vízben megfőzzük a spagettit, hogy egyszerre készüljön el a hallal és a mártással.
  3. Miközben sül a hal, egy lábasban 2 evőkanál olívaolajon megfuttatunk 2 gerezd apróra vágott fokhagymát, majd rátesszük a megmosott, felvágott spenótot. Átforgatjuk a fokhagymával, majd kisebb lángon hagyjuk, hogy a spenót levet eresszen. Miután a nedvesség elpárolgott, fokozatosan hozzákeverjük a főzőtejszínt, és megsózzuk, megborsozzuk. Egyszer felforraljuk, aztán kis lángon hagyjuk, hogy sűrűsödjön. Amikor elérte a kívánt sűrűséget, levesszük a tűzről.
  4. A chardonnay-tükröt úgy készítjük, mint egy besamel mártást, csak tej helyett bort használunk: a vajat egy lábasban megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, világosbarnára pirítjuk, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a chardonnayt, a kívánt sűrűségig. Kevés borssal és csipet szerecsendióval ízesítjük. 
  5. A halat a chardonnay-tükrön tálaljuk, mellétesszük a fokhagyma chips-eket, a spenótos-tejszínes spagettire pedig parmezánt hintünk.


 

Ezek is érdekelhetnek

Friss