A halat ujjnyi távolságonként merőlegesen bevágjuk a gerincig. A hal hasüregét megszórjuk a fűszerkeverékkel. A fokhagymát megtisztítjuk és hosszanti irányban vékonyra felszeleteljük. A sonkát a hal átmérőjének megfelelően feldaraboljuk. Minden nyílásba beillesztünk egy szelet sonkát és egy szelet fokhagymát.
A tepsibe olajat és a vizet öntünk, és beletesszük a halat. A fóliát megkenjük olajjal, hogy ne ragadjon rá a halra, és lefedjük vele a tepsit. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd a fóliát óvatosan eltávolítva további néhány percig sütjük, amíg szép színt kap.
A rizshez megtisztítjuk és felaprítjuk a hagymákat, és az olajon megsütjük, majd hozzáadjuk a rizst, a halszószt és a szükséges vizet, majd készre főzzük.
Egy edényben összekeverjük a tejszínt és a tejfölt. Lereszeljük a füstölt sajtot és a szerecsendiót, majd a keverékhez adjuk, és megszórjuk frissen őrölt fehér borssal. A gyömbért megtisztítjuk, és belereszeljük. Összekeverjük és ha szükséges, tovább fűszerezzük.
Az olasz konyha kedveli a halat számtalan variációban. Itt a halat a sonkával és egy mártással párosítottam, a vadrizses köret már csak hab a tortán. Így különleges ízhatást értem el. A sugo olasz kifejezés és mártást jelent. - molnarbela55
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!